Adventskalender

€ 6,00

Adventskalender

€ 6,00

Het gebruiken van een adventskalender is een mooie manier om samen toe te leven naar het Kerstfeest. Deze kalender bestaat uit 31 kaartjes van 7x7 cm met op de ene zijde een tekening bij een Bijbelverhaal en op de andere zijde de benaming en vindplaats van dit Bijbelverhaal. Ook zijn er kaartjes voor de zondagen, waarop een bijbeltekst staat die eventueel aangeleerd kan worden. De kalender is geschikt vanaf peuterleeftijd tot en met het einde van de basisschool.

 

Naast de kaartjes is er ook een boekje beschikbaar. Hierin is bij elk kaartje een kort stukje tekst geschreven waarin de verbinding tussen het Bijbelverhaal en Kerst wordt gelegd. Ook wordt er in dit boekje een handreiking gegeven om elke week een tekst en/of lied te leren, samen iets te doen of te maken en een paar vragen te bespreken. Als je meer wilt lezen over de adventskalender kan dat in deze blog die ik erover geschreven heb. 

 

Je kunt de adventskalender als set kopen, maar de kaartjes en het boekje zijn ook los van elkaar te bestellen. 

 

Sinds dit jaar is er ook een uitbreiding bij de adventskalender beschikbaar. Dit bestaat uit een boekje met extra vragen, nieuwe Bijbelteksten en liederen om te leren en aanvullende knutsel-ideeën en doe-opdrachten. Ook krijg je vier nieuwe weekkaartjes met de Bijbelteksten en liederen om te leren. Hierdoor kan de adventskalender meegroeien als je kinderen wat ouder worden en je de adventskalender jaarlijks opnieuw gebruikt.