April

'The sun was warm but the wind was chill.
You know how it is with an April day.'

- Robert Frost

 

Op de valreep van deze natte lentemaand nog een blogje. April vloog voorbij. We vierden het Paasfeest, voelden warme zonnestralen en liepen voor het eerst op blote voeten, kwamen kletsnat van regenbuien thuis, waren druk met de tuin en genoten van Koningsdag.

 

Het wordt zomaar een blogje dit. Eerlijk gezegd weet ik niet altijd wat te schrijven of te posten hier op mijn blog of op instagram. Wat deel ik, wat schrijf ik, waarom? Soms voel ik er geen inspiratie voor. Soms voel ik verwachtingen en blokkeert dat. Soms weet ik niet waarom ik iets zou plaatsen. Ik heb de laatste tijd ook niet zo heel veel losse tekeningen liggen om te delen. Ja, ik teken wel, maar de afgelopen weken en maanden is dat vooral in opdracht en blijft er minder tijd en ruimte over voor eigen tekeningetjes. Maar hee, ik genoot enorm van het tekenen voor geboortekaartjes, een mooie poster bij een trouwtekst en zwart-wit tekeningetjes voor het tijdschrift MUS. Allemaal zo verschillend en ik kon er helemaal mijn ei in kwijt. En nu de meeste van die dingen af zijn, komt er misschien weer wat ruimte voor mijn eigen vrije tekenen – ook fijn :). Overal is een tijd voor. 

Pas was ik op het Villavie-event en Eline deelde daar iets over de klaproos. Ze zei: ‘Klaprozen zijn bijzondere bloemen. De klaproos wordt ook wel een pioniersplant genoemd. Dat wil zeggen dat het één van de eerste planten is die groeit op een kaal, nieuw stuk land waar nog niets anders groeit, bijvoorbeeld na een brand of drooggevallen terrein. Ook vind je de klaproos ’in het wild’ langs spoordijken, in wegbermen en op losgewoelde grond. Dat vind ik zo mooi: Juist waar het het meest lelijk en grauw is, gaat zo’n klaproos bloeien.' En ik moest denken aan de tekening die ik al een hele tijd geleden maakte en het liedje van Elise Mannah. Ik deel hem hier, als afsluiter. Een liedje van hoop.

zou het dan toch
kan het alsnog
Als het haar tijd is dan bloeit ze
onverwacht kwetsbaar sereen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.