Hoe tekentuintje er kwam

De eerste blog op tekentuintje – dat is er één waar ik wat meer vertel over mezelf en hoe tekentuintje er is gekomen. Nou verrassend, maar ik ben dus Roeliene – en ik houd van theeleuten (de hele dag door), groen, chocola, de geur van het bos, bloemen, kneuterig in huis en tuin bezig zijn, lezen en nog een heleboel meer. Waaronder ook tekenen :). Als klein meisje deed ik dat al graag, ik tekende vaak illustraties uit boeken na of gewoon iets wat ik mooi vond en heb verschillende schetsboeken (al dan niet vol) versleten. Ondertussen wilde ik later in een bloemenwinkel gaan werken, boerin of juf worden.

 

In de loop van de jaren verschoof het allemaal wat en het tekenen bleef bij vlagen aanwezig. Ik probeerde af en toe iets met olieverf en koos bij mijn economische profiel (hoe dan, ik ben niet bepaald economisch aangelegd) het vak tekenen. Verder tekende ik vooral in de kantlijnen van mijn schriftjes op de middelbare school en de collegeblokken tijdens mijn studie orthopedagogiek. Toen ik klaar was met studeren en werkte als dyslexiebehandelaar, ging ik op een laag pitje verder met onder andere een korte schildercursus en het tekenen van kaartjes voor jarige familieleden.

Met het enthousiasme en de aanmoedigende reacties van mensen om me heen, kreeg ik de smaak steeds meer te pakken en maakte ik een eerste kaartensetje. Na de geboorte van ons dochtertje, waarvoor ik zelf het geboortekaartje tekende, ben ik het wat serieuzer aan gaan pakken door naast mijn etsy-shopje ook een instagramaccount aan te maken. En nu, nu sta ik hier, in mijn tekentuintje.

 

Al wat langer dacht ik erover om mijn eigen kleine bedrijfje te starten – inclusief naam en website. Een shop in etsy bleek om wat praktische redenen toch niet zo handig te zijn, verkoop via instagram is een beetje onoverzichtelijk en ik vind het ook gewoon leuk om een eigen plekje te hebben waar ik verschillende dingen kan verkopen, laten zien en waar ik ook wat kan schrijven. Het voelt eerlijk gezegd wel heel spannend om dit te gaan doen, er is niet voor niets een tijd van dubben en wikken en wegen aan vooraf gegaan. Ik kan eindeloos blijven nadenken over of dit nou de juiste keuze is – maar soms vallen de dingen samen. Mijn werk als dyslexiebehandelaar heb ik bijna afgerond, om meer ruimte en tijd te hebben om thuis te zijn bij mijn gezin en me te bezinnen op wat ik nu ga doen, waardoor ik ook meer aandacht kan besteden aan het tekenen; fijn vooruitzicht.

En ergens in dat proces van peinzen, heeft het idee van tekentuintje vorm gekregen. Tekentuintje, omdat een tuin voor mij staat voor een mooie, fijne plek om te zijn en rond te struinen. Omdat de tuin zo’n mooie metafoor is, voor bijvoorbeeld het leven. Omdat een tuin tot de verbeelding kan spreken, zoals C. S. Lewis het beschrijft: wij verlangen naar het verloren paradijs en hebben heimwee naar die tuin. Omdat de tuin een teken van hoop is, waar iets nieuws ontkiemt na een lange koude winter. Omdat ik van natuur houd en duurzaamheid belangrijk vind en steeds meer zo probeer te leven. Omdat tuintje zo gezellig klinkt en ik van kneuterig en knus houd. 

 

Natuurlijk hoop ik dat ik hier dingen kan verkopen en dat ik mooie dingen voor jullie mag maken, maar ik hoop ook dat dit tekentuintje een plek is waar je lekker wat kunt rondkijken en lezen, waar je wat mooie dingen kunt vinden en waar we elkaar misschien wel kunnen inspireren en bemoedigen. Ik hoop gewoon zo nu en dan een blog te schrijven waarin je vast allerlei uiteenlopende onderwerpen tegen gaat komen, van mijn moes-&pluktuinierervaringen als beginner tot fairtrade kleding en van gedachtenspinsels tot lievelingslijstjes en kneuterig huiselijk geluk.

 

Als je nou nog leuke ideeën hebt over wat je op tekentuintje zou willen zien, lezen of kopen, laat het me weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Jet
4 jaar geleden

Lieve Roel, ik ben je fan! Zie uit naar meer inspirerende en kneuterige blogs😚

Rianne
3 jaar geleden

Wat schrijf je gezellig!!
En we hebben heerlijk veel overeenkomsten. Alleen ik heb echt 48 uur in de dag nodig en een kruiwagen aan energie. Ben benieuwd naar nog meer schrijfsels van je.
Rianne

Roeliene
3 jaar geleden

Hoi Rianne, wat een leuke reactie :). Grappig zeg, dat we veel overeenkomsten hebben - al is die energiehoeveelheid dan inderdaad wel een verschilletje ;-). Ik hoop dat je m'n schrijfsels met plezier zult lezen en laat nog maar weer eens van je horen!